01Description

Development of buildings at the entrance to the Velodrome of Saint Quentin en Yvelines. Two student residences (a public hall for 300, and a private hall for a further 190), a young workers residence for 181; residence for 140 for those seeking permanent housing. The combination of mixed use residences around well defined public spaces creates a strongly integrated community. The buildings overlook the landscaped parkland that leads down to the lake at the centre of the leisure zone. The layout is dense, but light and open; based on sound environmental principles.

02Sheet

In short

Contractor
Sodéarif
Operation
Architecture
Cost
34,50 M€ HT
Shon
20 690 m2
Status
Completed
In charge
Vincent Brossy
Collaborators
Stéphane Delaby, Architect
Stefano Rossi, Architect
Marc Midavaine, Architect
Certifications
Certification H&E Millésime 2012 Profil A, option BBC Effinergie

03Project log